Børsmelding
 / juni 2, 2020

Norskeide Subseatec, et datterselskap av Scana ASA, ble nylig tildelt kontrakt på å levere subsea utstyr for feltutvikling i Mexicogulfen. Samlet konktraktsverdi er ca. 20 MSEK.


Subseatec skal ta seg av en totalleveranse på subsea utstyr, engieering, anskaffelser og dokumentasjon.

–  Produktene blir levert i henhold til bransjens strengeste krav for utbygginger inn høytrykks – og høytemperatursapplikasjoner, sier Peter Jansson, daglig leder i Subseatec. 


Produksjonen er planlagt å starte umiddelbart.Leveransen vil starte i tredje kvartal 2020 og forsette gjennom andre kvartal i 2021.

– Kontrakten er en bekreftelse på våre ingeniørers ledende kompetanse på avanserte, smidde produkter for olje- og gassindustrien. Den representerer også en sterk anerkjennelse av vår kontinuerlige produktutvikling innen lange smistålkomponenter med høy strekkfasthet, til bruk i stigerør for feltutbygginger på dypt vann, sier Jansson.

Med selskapets opprinnelse i stålvirksomheten har Subseatec en unik forståelse av egenskaper og produksjonsmetoder som kreves for hver materialkvalitet. Selskapet har også tilgang til en sterk og pålitelig forsyningskjede for smiing, maskinering, sveising, belegg, tilkoblinger, testing og inspeksjoner.


——————————————————

For mer informasjon:

Styrk Bekkenes, CEO Scana ASA, tel. +47 40 40 35 20
Peter Jansson, Managing Director, Subseatec S AB, tel. +46 550 25392

Fakta om Subseatec:
Selskapet Subseatec S AB er en av de mest erfarne spesialistbedriftene i verden innen smidde stigerørsapplikasjoner for olje- og gassindustrien. Selskapet eies av den industrielle investoren Incus Investor, som er notert på Oslo Børs og eier flere anerkjente porteføljeselskaper.

subseatec.se / scana.no