Børsmelding
 / august 5, 2020

Norskeide Subseatec, et datterselskap av Scana ASA, ble nylig tildelt kontrakt på å levere subsea utstyr for feltutvikling i Afrika og Sørøst-Asia. Samlet konktraktsverdi er ca. 13 MSEK, med opsjon på ytterligere 6 MSEK.

Selskapet skal ta seg av en totalleveranse på subsea utstyr, engieering, anskaffelser og dokumentasjon.

– Produktene blir levert i henhold til bransjens strengeste krav for utbygginger inn høytrykks – og høytemperatursapplikasjoner, sier Peter Jansson, daglig leder i Subseatec.

Produksjonen er planlagt å starte umiddelbart. Leveransen vil starte i fjerde kvartal 2020 og forsette gjennom tredje kvartal i 2021.

– Kontrakten er en bekreftelse på våre ingeniørers ledende kompetanse på avanserte, smidde produkter for olje- og gassindustrien. Den representerer også en sterk anerkjennelse av vår kontinuerlige produktutvikling innen lange smistålkomponenter med høy strekkfasthet, til bruk i stigerør for feltutbygginger på dypt vann, sier Jansson. Med selskapets opprinnelse i stålvirksomheten har Subseatec en unik forståelse av egenskaper og produksjonsmetoder som kreves for hver materialkvalitet. Selskapet har også tilgang til en sterk og pålitelig forsyningskjede for smiing, maskinering, sveising, belegg, tilkoblinger, testing og inspeksjoner.

——————————————————
For mer informasjon:

• Styrk Bekkenes, CEO Scana ASA, tel. +47 40 40 35 20
• Peter Jansson, Managing Director, Subseatec S AB, tel. +46 550 25392

Fakta om Subseatec:
Selskapet Subseatec S AB er en av de mest erfarne spesialistbedriftene i verden innen smidde stigerørsapplikasjoner for olje- og gassindustrien. Selskapet eies av den industrielle investoren Scana ASA, som er notert på Oslo Børs og eier flere anerkjente porteføljeselskaper.