Børsmelding
 / august 31, 2020

DSME i Sør-Korea har tildelt Scana-eide Seasystems AS kontrakt på levering av forankringsutstyr og analyser til to flytende lagringsenheter for LNG.

– Dette er en stor kontrakt for oss, og den bekrefter nok en gang den ledende kompetansen våre ingeniører har på robuste og kostnadseffektive forankringssystemer. Vi er selvsagt svært glade og fornøyde med at et stort og anerkjent verft som DSME ser verdien av ekspertisen og løsningene våre og gir oss tillit i dette prosjektet, uttaler Torkjell Lisland, administrerende direktør i Seasystems AS.

– Gledelig utvikling

Den fysiske leveransen fra Seasystems består av 72 såkalte skrogbraketter og kjettingstoppere. Disse skal DSME installere på to flytende lagringsenheter (FSU-er) som verftet har under bygging. Produksjonen av skrogbraketter og kjettingstoppere er planlagt å starte i november. Leveransene til DSME vil starte i februar 2021 og fortsette gjennom året. Seasystems leverer i tillegg analysene som kreves for å få forankringssystemet godkjent i henhold til klassekrav.

Systemet som skal leveres til DSME er basert på teknologi som selskapet allerede leverer til havbruksnæringen, flytende vindkraft og oljeindustrien.

– Kontrakten viser at selv om vi er et mindre selskap så tilbyr vi teknologiske produktløsninger som er attraktive for et bredt spekter av markedssegmenter. Dette bekrefter nok en gang at vi oppnår de strategiske målene vi setter oss gjennom hardt arbeid og gode samarbeidspartnere, sier Lisland. Han legger til at Front Energy, et selskap basert i Arendal, har vært viktig for å sikre avtalen med DSME.

Har ambisjoner i det grønne skiftet

Seasystems har en klar strategi om å bli en stor aktør innen sitt segment i det grønne skiftet.

– Omleggingen til grønn energi tar tid. Mange anser gass som en mellomfase, og da er det naturligvis gledelig med kontrakter i LNG-segmentet mens vi venter på at det grønne skiftet virkelig skyter fart, sier den administrerende direktøren.

For mer informasjon, vennligst kontakt

Torkjell Lisland | MD i Seasystems | Tlf: 46 91 80 44 | torkjell.lisland@seasystems.no
Styrk Bekkenes | CEO i Scana | Tlf: 40 40 35 20 | styrk.bekkenes@scana.no

Fakta om Seasystems AS og Scana ASA
Seasystems AS leverer robuste og kosteffektive systemløsninger innen forankring til olje & gass, fiskeoppdrett og flytende vindkraft. Selskapet har hovedkontor i Vestby i Norge. Seasystems er heleid av Scana ASA, som er notert på Oslo Børs OSEBX.

Les mer om Seasystems og Scana på www.seasystems.no og  www.scana.no.