Seasystems forankrer nok en FPSO i Brasil

Scana-eide Seasystems er tildelt LOI (Letter Of Intent) på levering av nok et forankringssystem til et FPSO-prosjekt i Brasil med umiddelbar oppstart.

Leveransen består av forankringsutstyr som kjettingstoppere, jekker og vinsjer. FPSO-en skal bygges om i Asia, og integrering av fortøyningssystemet vil bli utført på asiatisk verft. Dette er en stor kontrakt for selskapet, som vil si over NOK 40 millioner. Prosjektet starter umiddelbart og skal leveres andre kvartal i 2023.

– Det er positivt å registrere at Seasystems nok en gang viser seg konkurransedyktig med sine forankringsløsninger, og ekstra gledelig er det at denne kontrakten er en repetisjonsordre fra en kunde vi har levert til i en årrekke. Det er et klart tegn på at kunden er fornøyd med tidligere leveranser, konstaterer Styrk Bekkenes, CEO i Scana.

– Seasystems har de siste årene jobbet systematisk for å utvikle robuste og kostnadseffektive fortøyningsløsninger, og dette arbeidet ser vi nå gode resultater av, sier Torkjell Lisland, MD i Seasystems.

Dette er en av flere kontrakter på forankring av FPSO-er som skal operere i brasiliansk farvann. Selskapets hovedsatsingsområde er forankringssystermer der man de siste ti årene har levert 10 større forankringssystemer til både tradisjonell olje- og gass, LNG, havbruksnæringen og det voksende markedet for flytende havvind.

More News