Styre og ledelse

Scana’s hovedkontor er i Stavanger og består i all hovedsak av selskapets toppledelse, investeringsoppfølging og finans- og økonomifunksjon. 

Styre

Board_management_Dag-Schjerven-Portrait_100

Dag Schjerven

Styrets leder

Dag Schjerven (f.1954) har mer enn 30 års internasjonal CEO erfaring fra tre globale selskaper; Dyno Industrier, VingCard og Wilhelmsen Maritime Services. Etter tidlig pensjonering fra Wilhelmsen i 2017, arbeider Schjerven nå som rådgiver og innehar styreverv i forskjellige selskaper innenfor sitt erfaringsområde, hovedsaklig som styreleder.

styremedlem_anonym

Espen S. Berge

Styrets nestleder

Espen S. Berge (f. 1979) har over 20 års erfaring fra kapitalmarkedet og finansiell rådgiving. Berge har bred styreerfaring fra ulike styreverv innenfor flere industrier, herunder betydelig erfaring med restrukturering av selskaper. I dag jobber Berge for investeringsselskapet Camar med hovedansvar for finansielle investeringer. Tidligere arbeidserfaring fra blant annet First Securities og Ernst Young.

Board_Management_marianne_lie

Marianne Lie

Styremedlem

Marianne Lie (f. 1962) har lang erfaring innen ledelse spesielt innen maritim og energisektorene, bl.a. som administrerende direktør i Norges Rederiforbund. Hun har styreverv i flere store selskap – innen ulike sektorer. Lie har studert jus og statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og driver eget konsulentfirma.

Joachim

Joachim I. Modahl

Styremedlem

Joachim I. Modahl (f. 1984) har mer enn 15 års erfaring fra finans og forvaltning. Han har bred erfaring fra M&A prosesser og styrearbeid i inn og utland hovedsaklig med hovedfokus på olje og service markedet. Joachim har jobbet i selskapet Camar siden 2018, med fokus på strategiske investeringer via Camar Invest.
Tidligere arbeidserfaring fra selskap som HitecVision, Stifel, Nicolaus & Co.

Board_Management_Margrete_Hystad

Margaret Hystad

Styremedlem

Margaret Hystad (f. 1969) har lang erfaring innen ledelse og forretningsutvikling blant annet innen maritimvirksomhet, eiendomsutvikling og kapitalforvaltning, Hun har bred erfaring fra styrearbeid i flere store selskap – innen energi (Gassco, Haugaland Kraft), finans og helse med flere. Hystad er økonom med spesialisering i strategi og endringsledelse fra BI og driver i dag eget investeringskonsern Karmsund Kapital AS.

Ledelse

Board_management_Styrk-Bekkenes

Styrk Bekkenes

CEO

Styrk Bekkenes (f. 1974) tiltrådte som adm. dir. i Scana ASA våren 2019. Bekkenes har lang erfaring i den maritime industrien. Bekkenes er fagutdannet som industrimekaniker, og har opparbeidet seg lang erfaring som gründer og leder av globale organisasjoner – med fartstid som leder i selskaper som Palfinger Marine, Harding og Noreq. Han var blant annet den sentrale drivkraften da Noreq i 2014 slo seg sammen med Umoe Schat-Harding og dannet Harding, en av verdens største leverandører av maritimt livredningsutstyr. Som direktør i Harding var han også pådriver i salget av selskapet til den østerrikske industrigiganten Palfinger i 2016, og tok deretter plass i ledelsen i Palfinger Marine Safety fram til 2017.

torvald_u_reiestad_bw

Torvald Ulland Reiestad

CFO

Torvald Ulland Reiestad (f.1980) er utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor. Han kom til Scana fra itslearning høsten 2020. Reiestad har solid bankfaglig bakgrunn, etter mange år i Sparebanken Vest. Reiestad har ledet refinansierings-og salgsprosesser fra både bank, investor og rådgiversiden. Primært innen oljeservice, offshore, shipping og eiendom. I tillegg har Torvald ledet internasjonale og nasjonale revisjons-og transaksjonsprosesser. Reiestad har bred erfaring fra styrearbeid for blant annet PwC, Dekk1, Sorbwater, Seahawk og itslearning.